~ ДА НЕ ДЪРЖИМ ЕМОЦИИТЕ СИ ПОД ПОХЛУПАК ~

fb_img_1528010416047

   Ние сме хора и ни спохождат различни чувства, които не идват току–така, а с точно определена цел – да ни обогатят, да направят живота ни различен и пъстър, да придадат онзи причудлив вкус и аромат, с който ние усещаме, че живеем, че още сме и ще бъдем.

   Благодарение на тях ние обичаме, смеем се, плачем, прегръщаме… Всяко чувство идва с определена цел, в точно определен момент, в следствие на което се поражда определена емоция в нас. То идва с някакво послание, носещо със себе си доза заряд и енергия – ние трябва да се опитаме да разберем какво го е предизвикало, защо е дошло, за какво служи, какъв привкус ще ни донесе – за целта трябва да се опитаме да разговаряме с него и да станем приятели.

   И тъй като ние сме готвачите, ето един полезен съвет за приготвяне на по-качествена храна за душата. Ние не трябва да захлюпим породилата се емоция под капак, да покрием тази мощна сила и да се превърнем в тенджера под налягане. Трябва да й се насладим, да оставим ароматът й да достигне до всяка точка на тялото ни, да придаде магнетичната си сила, мощ и енергия – вкусът да намери точното си място до останалите продукти в гозбата.

   Ние като едни изкусни готвачи, трябва да уцелим точния момент, в който да спрем да й се наслаждаваме и да дадем възможност и на други емоции да се проявят, да привнесат от себе си от магическата си сила за приготвянето на едно превъзходно ястие. В противен случай рискуваме нашия шедьовър да изгуби своето очарование и вълшебен вкус като стане по-солено, по-сладко, по-кисело… Така, че нека да бъдем внимателни – от кое и колко да сложим, да не се прихласваме или улисваме, за да придобие нашата храна за душата един уникален вкус, който да гали и радва сетивата ни, да бъде наистина качествена и здравословна.

   Така, че: ако ви сполети чувство на радост – смейте се, ако ви сполети чувство на тъга – поплачете си, ако ви сполети чувство на болка – поохкайте си… Изживейте го качествено. Не се оставяйте да доминира или да ви завладее изцяло. Винаги гледайте от добрата страна на нещата, дайте шанс на повече емоции да се изявят, за да бъде животът ви разнообразен и пъстър.

Пожелавам ви един изпъстрен с великолепни емоции ден!

Насладете му се!

Споделете с приятели 😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.